Hoe één / de VRT eenzijdig de spelregels veranderde

Eén organiseert een quiz op tv. De Twaalfde Man. Je moet met een team van 11 spelers deelnemen, de winnaars mogen één weekje mee met de Rode Duivels naar Brazilië.

Mooie wedstrijd, dacht ik. Ik schrijf ons bedrijf in, dacht ik. Toen bleek dat je bij het inschrijven al de namen van de 11 kandidaten moest invoeren.

Ik zag dat wel zitten, maar dan wou ik er een eerlijk spelletje van maken binnen ons bedrijf. Alleen: het was niet duidelijk tot wanneer er kon ingeschreven worden. Moest ik mij met onze “selectieronde” haasten of niet? Ik kwetterde dus op Twitter dat de inschrijvingsdatum niet op de inschrijvingssite stond.

Blijkbaar werd die tweet gelezen. ’s Anderendaags stond er wel een “uiterste inschrijfdatum” op de website. 31 december 2013. Prima, dacht ik, dan organiseren we onze interne voorronde op 19 december! En zo werd gepland. En zo geschiede.

Wat blijkt nu? Onze voorronde is dus volgende week, maar blijkbaar vond de VRT het een goed idee om zich éénzijdig niet aan de spelregels te houden en deze te wijzigen. “Alle deelnemers zijn al geselecteerd.” staat er nu op de inschrijvingspagina. En ook: blijkbaar lopen de voorrondes al vanaf 14 december.

Beste één, beste VRT: ik voel mij serieus bekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *