Unconference

Op 19 december vindt Barcamp Ghent plaats, wat vaak omschreven wordt als een “unconference die breekt met de regels van een gewone conferentie“. In tegenstelling tot heel wat andere seminaries betreft het hier geen evenement waar (inter)nationale goeroes hun theorie├źn komen herhalen. Het evenement is gratis en in ruil daarvoor wordt van elke deelnemer (het aantal wordt beperkt tot 100) een bijdrage-in-natura verwacht: zelf een presentatie geven van een twintigtal minuten, foto’s nemen op de barcamp, de organisatie bij praktische zaken zoals het onthaal bijstaan,… En dan zijn er steeds een aantal fantastische sponsors die instaan voor conferentieruimtes, hapjes, drank en consoorten.

Ik was al een keertje voor zo een Barcamp ingeschreven, maar moest toen op het laatste moment afzeggen. Deze keer ben ik wel vastbesloten er heen te gaan. En ik zal er een presentatie geven… Al weet ik nog niet precies waarover!

Na veel wikken en wegen ben ik tot shortlist van 4 mogelijke gespreksonderwerpen gekomen, graag laat ik de vox populi meebeslissen over het onderwerp waar ik 20 minuten mee zal proberen te vullen… Stemmen kan hieronder of rechtstreeks op de pollwebsite!

4 reacties op “Unconference

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *