Balanscentrale

De Balanscentrale op de website van de NBB is voor mij toch wel één van de ontdekkingen van de laatste maanden en vermoedelijk één van de sites die ik de laatste weken het meest geconsulteerd heb. Vroeger was het weken/maanden zoek- en zaagwerk om de balans van een bedrijf te kunnen opvragen, nu duurt het welgeteld 10 seconden (inclusief de andere balansen van de voorgaande jaren). En het moet gezegd: het is soms bijzonder revelerend! KMO’s die bijzonder stabiel en kapitaalkrachtig blijken te zijn, grote mastodonten van bedrijven die (op papier) het economische einde nabij zijn. En vice versa, natuurlijk. De liquiditeit die niet overal even fantastisch blijkt, altijd plezant om de cijfertjes in ratio’s te smijten en er een zekere basisinterpretatie aan te geven.

Nu ja, voor heel wat gevallen geldt gewoon natuurwet n° 1 : hoe meer noten op het gezang, hoe kleiner het pietje. In elk geval: alles wordt in elk geval véél sneller véél publieker. En daar volg ik Pietel in: dat is maar goed ook!

4 reacties op “Balanscentrale

 1. Een voorbeeldje? Atos Origin heeft eind 2008 niet alleen een te bestemmen verlies van ruim 4,5 miljoen Euro, maar het ziet er nog veel slechter uit:
  Ze hebben 36 miljoen Euro “Schulden op ten hoogste één jaar”, wat bijzonder hoog is in vergelijking met een eigen vermogen van 17 miljoen Euro… Zeker nu heel wat IT-projecten een halt worden toegeroepen, zou Atos het in 2009 wel eens ZEER lastig kunnen krijgen.

  Als je dat vergelijkt met kleinere en meer bescheiden leveranciers van IT-oplossingen: de kleintjes zouden wel eens veel minder miserie kunnen kennen.

 2. wij zijn op zoek naar de statuten en jaarrekeningen van tarar bvba 0448012217

  waar en bij wie kunnen we die vinden?

  BESTE DANK VOOR DE INFORMATIE

 3. IK TRACHT TEVERGEEFS OP DE BALANSCENTRALE DE JAARREKENING VAN EEN BEDRIJF TE VINDEN. KUNT U ME DE JUISTE WEG WIJZEN? THANKS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *