Ishtar

Awel, kijk, voor mijn part mag Ishtar België vertegenwoordigen op ’t Eurovisiesongfestival. Meer nog: ik ga vanavond voor ’t eerst in mijn leven eens “via de rode knop” stemmen voor een liedjeswedstrijd op TV. Michel is niet helemaal overtuigd, ik ben werkelijk weg van het nummer-in-fictieve-taal die ze brachten. Aanvankelijk was ik bij deze omschrijving bijzonder bang voor een Urban Trad-kloon of -kopie, maar dat was het dus helemaal niet: de eigen taal was er wel, maar het eigen genre al evenzeer. Poppy, vrolijk, klezmer-geïnspireerd, een soort van frivole en Mary Poppins-achtige versie van Beirut
Net zoals jurylid Marcel had ik bijzonder veel zin om dit liedje opnieuw-opnieuw-opnieuw te gaan beluisteren!!

En diene gitarist lijkt me een soort van dorpsgek-figuur, daar kunnen we in Eurovisie-tijden bijzonder veel plezier aan beleven! Leve Ishtar!!
(en ze verdienen een originelere, creatievere, eigenzinnigere website, al moeten ze daarvoor niet bij de onbetrouwbare posers van Pirana Concepts terecht…)

8 reacties op “Ishtar

 1. Eén van hen – de iets oudere man (is dat dan die gitarist?) – woont trouwens in Zarren-Werken. Da’s officieel een nog kleiner boerengat dan Ardooie, trouwens 😉 (of eigenlijk twéé boerengaten zelfs).

  Staat deze week in het beste regionale weekblad ter wereld.

 2. Allez, we zijn weer weg é (ik op de eerste plaats zenne) Terug hoop opbouwen dat we deze keer de juiste keuze gaan sturen en dat we zullen scoren. Hopelijk wordt het niet de zoveelste teleurstelling op een rij, waar we achteraf weer van kunnen zeggen “we hadden beter niet meer meegedaan, eurosong is niet meer voor ons weggelegd met dat SMS systeem”. Ik vind Ishtar zelf ook heel anders en fris, zelfzeker, echte muzikanten, …
  Maar het blijft een grote onzekerheid of dit dan wel zal scoren?
  (Ik hoop natuurlijk uit de grond van mijn, zoals iedere keer weer opnieuw, dat het deze wel zal lukken)

 3. Ik vind ook dat we Ishtar moeten sturen. Ze zullen ook voor het buitenland meer bijblijven dan als we weer één of andere BV sturen die denkt dat hij of zij het gaat maken.

 4. jezus wat een infantiel lied

  ik kan echt niet begrijpen dat je hiervoor zou stemmen

  paranoiacs zijn niet super maar als die ons vertegenwoordigen lijken we tenminste geen achterlijk land op muzikaal gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *