Gazettenman spreekt

Waarde webloggers,

steevast en en groupe op de kap van de traditionele media zitten en op die kap blijven zitten met twaalf kilo non-argumenten en een zelfgenoegzaamheid waar Brigitta Callens naast verbleekt, dat noem ik stom. Stom en kinderachtig. Niet die traditionele media, maar wel jullie weblog – en het webloggebeuren in het algemeen – wordt er de dupe van.
Zeggen dat zij stom en bevooroordeeld zijn is makkelijk, bewijzen dat je het zelf beter kunt en dat je ook zelf beter bent, is veel moeilijker. En tot dat laatste is nog geen enkele Vlaamse weblog overgegaan. Ooit.
Laat ze een poepie ruiken.

9 reacties op “Gazettenman spreekt

 1. Twee zaken :
  1. Ex-struikgewasser is met nieuw project bezig en verkoopt het als “de kranten zijn slecht, en dat gaan we aantonen”. Ik heb ‘m aangeraden om dat project NIET op die manier te verkopen. “Ga in het offensief, publiceer zelf artikels en BEWIJS eerder dat je het zelf beter kunt, dan van aan de zijlijn verwijten te sturen”, zo luidde mijn advies.

  2. (Wat jou wss meest interesseert) Ik las pas nu iets van de Gentblogt-kwestie. Een redacteur komt politiek op. De Standaard rapporteert erover op zijn weblog in crue bewoordingen. Met als gevolg dat iedereen op Bart’s kap gaat zitten (“wat insinueer je wel? moei u niet!”).
  Gentblogt heeft enorm z’n best gedaan om ernstig genomen te worden en is met succes tot de huidige format gegroeid.

  Als in een traditioneel medium een redacteur politiek actief wordt, wordt hij/zij op een zijspoor gezet (zowel actief, cfr. Ivo Belet, als passieve politiek, cfr. Greet Op De Beeck). Ik vond de reactie van De Standaard dus al bij al doodnormaal : laat ons de lijn doortrekken !

  Ofwel zeg je dan “wij zijn maar een weblog en je moet ons niet zo ernstig nemen” (zoals i. op haar blog schreef). Maar dat vind ik eerder in schril contrast staan met alle inspanningen die jullie geleverd hebben om van Gentblogt iets toonaangevends te maken… En het contrasteert ook met de disclaimer “Gentblogt is reeds een aantal maanden een toonaangevend medium voor en door Gentenaars.” op de boekentoren-site… Gooi deze zelfzekere stijl toch niet overboord.

  Mogelijkheid 2 zou een gemakkelijkheidsoplossing zijn, die waar de traditionele media beroep op doen : “ze is politiek actief, dus ze mag niets meer schrijven”. Ben ‘k ook absoluut geen voorstander van.

  En het gepalaver dat momenteel bezig is houdt het midden tussen deze twee minder goeie mogelijkheden.
  Vandaar dat ik iets heb van : denk er eens over na en bewijs dat jullie beter zijn dan die traditionele, nu is het moment. Een editoriaal standpunt op Gentblogt bijvoorbeeld, waarin ook andere loggers hun politieke voorkeur laten blijken en er een evenwicht blijkt. Laat Lena over politiek bloggen, waarbij ze aantoont dat ze CD&V en VLD (ik zeg maar iets) op bepaalde punten óók goeie partijen vind.

  Ik heb géén oplossing ervoor, maar ik denk dat jullie nu een mooie kans hebben om écht superieur uit de bus te komen. Door een aanpak.
  Want nu lijkt het geheel een beetje als “een bende bully’s die in een kringetje rond Bart van de Standaard zijn gaan staan”.

  Fuck maat, en nu heb ‘k toch weer te veel woorden vuilgemaakt aan iets waar ‘k me beter had buitengehouden. Denk ‘k.

 2. Helemaal eens met de jouw raad qua punt één.

  Punt twee (Gentblogt): hetgeen het meest vies was (is) in die zaak, is dat de man die het artikeltje pende (nota bene het langste artikel in eeuwen op dat weblog) ooit meeschreef aan Gentblogt. Het leest een beetje als een afrekening, en da’s een grote dame als De Standaard onwaardig.

 3. Is het echt de bedoeling dat alles in kottekes wordt gestopt? En dat iedereen aan dezelfde ongeschreven wetten wordt onderworpen? Want als er mensen in een groepsblog plots vinden dat ze politiek actief moeten mogen worden, is dat toch hun goed recht? En dat ze dan ook nog graag hun hobby van weblogschrijver/ster behouden, is toch evenzeer hun goed recht?
  Of zie ik dat
  volledig verkeerd?!

 4. idd de standaard onwaardig, vandaar dat het eerder op de standaardblog werd gezet zeker? maar toch…

  domi uw nieuw project ik ben de link kwijt…

 5. Pingback: Stijn Onlijn » Qwiml

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *