Ik ben benieuwd !

Franky-van-Ogilvy en zijn team, een aantal klaarblijkelijk creatieve marketeers waarover Smetty reeds schreef in dit artikel, hielden hun ogen de afgelopen maanden wijd open en ontdekte het potentieel [voor marketeers] van weblogs. De meeste webloggers noemen zichzelve “onafhankelijk” en een dergelijke mening wordt vaak meer geapprecieerd – door de lezers – dan bepaald voorgekauwde reclameboodschappen waar de subjectiviteit en ongeloofwaardigheid van afdruipt (leve Omo!).
Een goed voorbeeld hiervan is de muziekwereld : in sommige groepen wordt enorm veel geld gepompt door platenmaatschappijen, maar die komen dan even vaak niét van de grond. Gewoon, omdat ze slechte muziek maken. Andere bands krijgen dan geen tonnen geld en vertrouwen door diezelfde muziek-industrie toegestopt, ook al maken ze wél goede muziek. In het Amerikaanse bloglandschap kwam het geregeld voor dat dergelijke muzikanten door een paar onverlaten werden opgepikt, werden bewierookt tot-en-met en dat die alsnog [zonder dat er veel reclamegelden werden ingepompt] vrij populair werden door de échte en gemeende mond-aan-mond-reclame die door de weblogs in kwestie werden uitgestuurd. Indie-groep Clap Your Hands Say Yeah blijkt een recent voorbeeld van dit fenomeen te zijn.

Voor marketeers kan dit echter betekenen : als men zélf en welgemeend gelooft een fantastisch nieuw product uit de grond gestampt te hebben (en dus geen herkauwsel waar men met veel gebakken lucht reclame rond zal maken), als men vervolgens dit produkt rondstuurt naar een aantal van die “eerlijke en subjectieve consumenten” en als die het vervolgens inderdaad goéd blijken te vinden, dan zou dit wel eens de beste initiële reclame kunnen zijn. Zeker als een aantal toonaangevende “dergelijke webloggers [bv.]” er op die manier gaan over schrijven.
Voorwaarde voor dit succes is evenwel dat je inderdaad een goed product in handen hebt, anders zou het natuurlijk wel eens voor e-norme anti-reclame kunnen zorgen…

De bovenvermelde Franky-van-Ogilvy gelooft er blijkbaar in iets fijns in handen te hebben. Hij omschreef het in zijn mailtje zelf als een “pakketje uit Bangkok” dat blijkbaar iets met de u welbekende frisdrank Fanta te maken zou hebben. En hij wou mij – en nog een 14-tal andere webloggers – dit pakketje aanstaande vrijdag laten bezorgen. Zonder verplichtingen : ik mocht er over rapporteren op mijn weblog, maar dit was niet verplicht; ik mocht er over schrijven wat ik wou. Als ik het dus een scheet op een stokje blijk te vinden, zou ik dat hier mogen publiceren.

Kortom : ik zag er geen graten in om aan deze actie deel te nemen en mezelf op die manier weer onsterfelijk belangrijk te maken. En ik beloof u bij deze twee dingen : (1) ik beloof u ten zeerste dat ik volgend weekend zal schrijven over het pakket dat ik per koerier ontvangen zal hebben volgende vrijdag en (2) ik zal er inderdaad over schrijven wat er effectief door mij heenging…

Ik ben in ieder geval zeer curieus en ik hoop uiteraard dat mijn mening danig zal afwijken van die van andere webloggers. En uiteraard : andere bedrijven die mij van alles willen laten testen, zijn bij deze van harte welkom. Bij voorkeur zou ik in de nabije toekomst graag de volgende zaken testen :

  • vliegvakanties naar Zuid-Amerika
  • een ligbad van 1m90 en een ruime douchecabine
  • alle Italiaanse restaurants in West- en Oost-Vlaanderen
  • digitale TV-verdelers
  • gezelschapsspelen
  • meubels en elektronica voor in een woonkamer
  • snoep, drank, snacks, strijkijzers en Vestaalse maagden

Bij deze : graag gedaan !

7 reacties op “Ik ben benieuwd !

  1. Dus als we volgende week via struikgewas 100 (bakken) fanta kunnen winnen, weten we uit welke hoek de wind waait 😉

  2. Pingback: dominiek.be » Fanta Mango

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *